Een bericht sturen aan de zorgaanbieder kan via berichten op de zorgpagina. Schrijf je bericht en selecteer in de roze balk na 'Deel dit met...' dat je het bericht met de zorgaanbieder en de vertrouwensgroep wilt delen. Berichten van en naar de zorgaanbieder kunnen alleen gestuurd en gelezen worden door mantelzorgers die in Caren in de vertrouwensgroep zitten (d.w.z. gebruikers die toegang hebben tot de privé en medische gegevens).

Als een bericht met de zorgaanbieder gedeeld is, is dat ook duidelijk te zien. Er staat boven dat het met de zorgaanbieder gedeeld is en het bericht draagt dan een bruin/geel slotje rechtsboven in. Een bericht dat je aan de zorgaanbieder stuurt, zie je zelf terug onder "berichten" maar komt bij hen terecht in het digitale dossier. Dat betekent dat dit gelezen kan worden door dezelfde medewerkers die ook het dossier kunnen bekijken en de zorg op zich nemen. Het is niet mogelijk om een bericht te sturen wanneer er een smiley gebruikt wordt in de tekst.

Niet alle zorgaanbieders hebben de mogelijkheid om berichten te sturen ingeschakeld. Bekijk of je zorgaanbieder deze mogelijkheid biedt.