Hieronder is uitgelegd naar wie de berichten gestuurd kunnen worden en wie deze kunnen lezen.
Als je bij het verstuurde bericht rechts op het slotje gaat staan kan je zien naar wie het bericht verzonden is.

1. Alle mantelzorgers -> Gaan naar alle mantelzorgers die in het netwerk zitten maar niet naar de zorgaanbieder. Dit zijn de mensen die recht hebben tot de basisfunctionaliteiten, zoals agenda en notities. Dit bericht gaat niet naar de zorgaanbieder.

2. Alleen de vertrouwensgroep -> Gaan naar alle mantelzorgers die in het netwerk zitten en ook toegang hebben tot het dossier maar niet naar de zorgaanbieder. Dit zijn de mensen die recht hebben tot de basisfunctionaliteiten en meer, namelijk ook het dossier met daarin het zorgplan.

3. Zorgaanbieder en de vertrouwensgroep -> Gaan wel naar de zorgaanbieder en de mensen die tot de vertrouwensgroep behoren.  Je ziet het bericht terug bij de berichten, de zorgaanbieder ziet het bericht terug in het dossier.
Je kan niet rechtstreeks reageren op een rapportage, dit kan alleen via de berichten optie op de zorgpagina.

Het is niet mogelijk om een emoticon te versturen in een bericht. Dit is voor de zorgorganisatie niet leesbaar in hun systeem.

Note: Ziet u geen optie Zorgaanbieder en de vertrouwensgroep?

Dan maakt de zorgaanbieder het nog niet mogelijk om direct met ze te communiceren via Caren. Het kan ook zo zijn dat de zorgaanbieder de instellingen zo heeft staan, dat zij als eerste via familiecommunicatie een bericht naar jou moeten sturen.

Daarna staat de communicatie open en kan je berichten naar hen versturen.

In beide gevallen zul je eerst buiten Caren om contact opnemen met de zorgaanbieder.