Het is niet mogelijk om rechtstreeks te reageren op een rapportage. Dit kan alleen via de optie Berichten op de zorgpagina.

Hier kun je dan een bericht sturen, zodat dit bij de zorgmedewerkers terecht komt.

Bij het bericht selecteer je in de roze balk bij 'Deel dit met...' de derde optie "Zorgaanbieder en de vertrouwensgroep"

Berichten van en naar de zorgaanbieder kunnen alleen gestuurd en gelezen worden door mantelzorgers die in Caren in de vertrouwensgroep zitten (d.w.z. gebruikers die toegang hebben tot de privé en medische gegevens).

Als een bericht met de zorgaanbieder gedeeld is, is dat ook duidelijk te zien. Er staat boven dat het met de zorgaanbieder gedeeld is en het bericht draagt dan een bruin/geel slotje rechtsboven in.

Een bericht dat je aan de zorgaanbieder stuurt, zie je zelf terug onder "berichten" maar komt bij hen terecht in het digitale dossier. Dat betekent dat dit gelezen kan worden door dezelfde medewerkers die ook het dossier kunnen bekijken en de zorg op zich nemen. Het is niet mogelijk om een bericht te sturen wanneer er een smiley gebruikt wordt in de tekst.

Note: Ziet u geen optie om je bericht te delen met de Zorgaanbieder en de vertrouwensgroep?

Dan maakt de zorgaanbieder het nog niet mogelijk om direct met ze te communiceren via Caren. Het kan ook zo zijn dat de zorgaanbieder de instellingen zo heeft staan, dat zij als eerste via familiecommunicatie ene bericht naar jou moeten sturen.

Daarna staat de communicatie open en kan je berichten naar hen versturen.

In beide gevallen zul je dan eerst buiten Caren om contact opnemen met de zorgaanbieder.