Vanaf 1 januari 2021 bieden we geen ondersteuning meer voor het gebruik van Internet Explorer 11 (IE 11).

Advies: gebruik een ondersteunde browser 
Wij raden aan om tijdig over te schakelen op een browser die wel ondersteund blijft door Caren. De onderstaande browsers worden ook na 1 januari 2021 ondersteund. Bij alle genoemde browsers gaan wij bij de ondersteuning uit van de meest recente versie:


Wat betekent het stopzetten van de ondersteuning precies?
Momenteel zorgen wij ervoor dat Caren veilig gebruikt kan worden in IE 11. Ook lossen wij bugs op en ontwikkelen wij nieuwe functionaliteit zodanig dat de nieuwe opties ook in IE 11 te gebruiken zijn. Bij sommige applicaties geldt dat wij extra techniek onderhouden om de applicatie in zijn geheel werkbaar te houden in IE 11. Zodra de ondersteuning stopt, doen wij dit niet meer.

Dit betekent dat het gebruik van de applicaties in IE 11 niet meer veilig is. Sommige applicaties zullen direct niet meer werken in IE 11. Ook worden in IE 11 optredende bugs en problemen niet meer verholpen en bij de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit wordt geen rekening meer gehouden met technische aspecten uit IE 11. De kans is daarmee groot dat nieuwe functionaliteit niet te gebruiken zal zijn in IE 11.

Waarom wordt de ondersteuning voor IE 11 stopgezet?
Microsoft heeft in 2019 het advies uitgebracht om IE 11 niet meer te gebruiken. De browser is sterk verouderd en ondersteunt geen nieuwe webtechnieken, waarmee veiligheidsrisico’s op de loer liggen. Ook kost het ontwikkelaars veel tijd om applicaties compatible te houden met de verouderde technieken achter IE 11 in vergelijking met de benodigde tijd bij andere browsers.