Iphone: Houd de homeknop ingedrukt en druk tegelijkertijd kort op de sluimerknop bovenop het toestel. Het scherm gaat knipperen wanneer er een print screen gemaakt worden.

Samsung: Druk de home toetst en de powertoets tegelijk in voor ongeveer 3 seconden. U ziet het beeld knipperen, dan is er een screenshot gemaakt van uw scherm. U kunt deze terug vinden bij afbeeldingen.

HTC en Google : Druk de onderste volumetoets en powertoets tegelijkertijd in voor ongeveer 3 seconden.

Sony en Motorola: Druk de powertoets lang in en selecteer screenshot maken in het menu. Bij nieuwe Sony telefoons moet je de powerknop en de volumeknop omlaag inhouden en wachten totdat het beeld knippert.

Huawei: Druk de onderste volumetoets en powertoets tegelijkertijd in voor ongeveer 3 seconden.

LG: Houd de hometoets ingedrukt en druk op de powertoets. Bij sommige toestellen moet je de powerknop en de volumeknop omlaag inhouden en wachten totdat het beeld knippert.

Screenshot maken met een Tablet kunt u op de volgende manieren doen:

1. U kunt een screenshot maken door het indrukken van de ‘aan en -uit knop’ gedurende 1 seconde.

2. U kunt een screenshot maken door over de tablet te vegen van links naar rechts met uw hand. De tablet maakt dan een screenshot.

3. Houd de ‘terug knop’ en de aan-uitknop gedurende 2 seconde vast, het screenshot wordt nu gemaakt.