Let op: de koppeling met de zorgaanbieder kan maar door één persoon gemaakt worden. Om de informatie van de zorgaanbieder met meerdere familieleden of bekenden te delen, nodigt de beheerder hen uit als helpende voor de bestaande zorgpagina.


Om zorginformatie in te kunnen zien moet je de zorgpagina van jezelf of je geliefde koppelen aan de zorgaanbieder. Om te zorgen dat de persoonlijke informatie alleen met de goede personen gedeeld wordt, kan een koppeling met een zorgaanbieder alleen gemaakt worden met een code die per brief wordt gestuurd naar het postadres dat bij de zorgaanbieder bekend is.


Heeft u nog geen brief met activatiecode?  Begin dan bij stap 1) Een brief aanvragen.Heeft u al wel een brief met activatiecode ontvangen?  Ga dan verder naar stap 2) Koppeling bevestigen.


1. Een brief aanvragen


Als je nog geen brief hebt ontvangen kun je die eenvoudig via Caren aanvragen. Ga naar de zorgpagina van degene die zorg krijgt en klik bij connecties op 'Koppel een zorgaanbieder'.


Mocht de naam van de zorgaanbieder er niet tussen staan, dan maakt deze zorgaanbieder het niet mogelijk om rechtstreeks via de website een brief met activatiecode voor Caren aan te vragen. Ik wil je vragen om dan contact op te nemen met de zorgaanbieder voor het aanvragen van een brief met activatiecode voor Caren.In het scherm dat dan verschijnt, selecteer je de zorgaanbieder en vult het cliëntnummer in. Een brief met code zal dan naar het adres van de persoon die zorg ontvangt worden verzonden, dat is het woonadres zoals bekend is bij de zorgaanbieder. De brieven worden twee maal per week verzonden, dat betekent dat ze naar verwachting binnen 1-3 werkdagen bezorgd worden. De code in de brief kun je gebruiken zoals hierboven beschreven staat.


2. Koppeling bevestigen


Als je al een brief hebt ontvangen van je zorgaanbieder dan kun je de koppeling maken met de verificatiecode die in de brief staat. Je klikt dan helemaal bovenin de website 'Code invoeren' of op de connecties pagina op 'Brief ontvangen?'.Dan opent een venster waar je de activatiecode kunt invullen.In het venster dat dan verschijnt kun je kiezen aan welke zorgpagina je de link met de zorgaanbieder wil koppelen. Er wordt in dit geval bijvoorbeeld gevraagd wie "Johannes Cornelis de Vries" is, dat is de volledige naam zoals die bij de zorgaanbieder bekend is. Misschien heb je al een zorgpagina voor die persoon, ben je dat zelf, of misschien wil je een nieuwe pagina voor die persoon toevoegen. Kies in de kolom aan de rechterkant de juiste optie en klik op bevestigen.


Voor de zekerheid is het nog nodig om de keuze te bevestigen. Mocht je niet zeker zijn van je keuze, dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen met onze helpdesk!