Hieronder is uitgelegd naar wie de berichten gestuurd kunnen worden en wie deze kunnen lezen.

1. Alle mantelzorgers -> Gaan naar alle mantelzorgers die in het netwerk zitten maar niet naar de zorgaanbieder. Dit zijn de mensen die recht hebben tot de basisfunctionaliteiten, zoals agenda en notities. Dit bericht gaat niet naar de zorgaanbieder.

2. Alleen de vertrouwensgroep -> Gaan naar alle mantelzorgers die in het netwerk zitten en ook toegang hebben tot het dossier maar niet naar de zorgaanbieder. Dit zijn de mensen die recht hebben tot de basisfunctionaliteiten en meer, namelijk ook het dossier met daarin het zorgplan.

3. Zorgaanbieder en de vertrouwensgroep -> Gaan wel naar de zorgaanbieder en de mensen die tot de vertrouwensgroep behoren.

Note: Ziet u geen optie Zorgaanbieder en de vertrouwensgroep?

Dan maakt de zorgaanbieder het nog niet mogelijk om direct met ze te communiceren via Caren. Het kan ook zo zijn dat uw zorgaanbieder de instellingen zo heeft staan, dat zij als eerste via familiecommunicatie ene bericht naar u moeten sturen.

Daarna staat de communicatie open en kunt u berichten naar hen versturen.

U moet in beide gevallen eerst buiten Caren om contact opnemen met de zorgaanbieder.